Седиште установе се налази у центру града Врбаса, у вртићу «Бубица», Драгана Грубића 8 (тел.021/705-100).

То је највећи вртић у установи са 11 васпитних група целодневног боравка са 272 уписане деце и 11 радних соба. Вртић је грађен на три нивоа, а у сутерену се налазе:3радне собе,соба за васпитаче, централна кухиња,санитарни чвор.У приземљу су канцеларије стручне службе, сестре на превентивној здравственој заштити. На првом спрату је 4 радних соба,чајна кухиња, канцеларије: директора,помоћника директора, секретара, секретарице, рачуноводства, административно обрачунског радника,економа, просторија за одржавање састанака и санитарни чвор.На другом спрату налазе се 4 радне собе, канцеларија специјалисте за ликовно, фискултурна сала, чајна кухиња и санитарни чвор. Из централне кухиње се врши дистрибуција хране за све вртиће у установи који организују целодневни боравак. Вртић нема трпезарију.

Вртић има библиотеку добро опремљену стручном литературом за децу и васпитаче.У објекту се налази фискултурна сала која је делимично опремљена потребним реквизитима,тако да планирамо набавку истих:лопти, вијача, обручевa, чуњева и струњача.С обзиром да вртић «Бубица» нема двориште, деца користе за игру наменски изграђена игралишта у близини вртића. Постоји простор са бочне стране вртића који би се могао користити за краћи боравак деце на свежем ваздуху.

Постојећи плочник би требало заменити одговарајућом подлогом. Уграђен је безбедносни систем за децу, који је инвестирао Фонд за капиталне инвестиције,као и видео надзор. Планира се адаптација простора централне кухиње и набавка потребне техничке опреме (машина за млевење меса,машина за сечење хлеба, машина за љуштење кромпира, један казан за кување, расхладни уређај-замрзивач, велики фриждер, кипер, рерна- пећнице).

Планирамо замену столарије,реконструкцијu крова, сређивање паркета, уређење простора око вртића, набавка реквизита за салу за физичко. Рађено је на сређивању физичке средине унутар објекта и исцртавању фасаде.Техничка опремљеност вртића није у потпуности задовољавајућа.У сарадњи са месном заједницом, родитељима и могућим донаторима радићемо на побољшању техничке опремљености.

Радно време вртића je од 5,30-16,30 часова.